SALVARE - Directie de urmat [ssm-s-001]

SEMNALIZARE » SEMNE DE SALVARE4,00 lei

Terminologie

ssm - semnal de salvare - semnalul prin care se dau indicatii privind iesirile de urgenta ori mijloacele de prim ajutor sau de salvare
 
Panourile de semnalizare sunt realizate din autocolant PVC, de calitate superioara. Pictogramele sunt realizate din pvc sau imprimate direct pe PVC cu cerneala rezistenta la UV si apa. Durata de viata a printurilor este de minim 5 ani pentru panourile de semnalizare montate in exterior.
 
Dimensiunea prod.: 147 x 209 mm - A5
Puteti selecta si alte dimensiuni in functie de cerinte si vizibilitate.
 
Atunci cand riscurile nu pot fi evitate sau reduse suficient prin mijloace tehnice de protectie colectiva ori prin masuri, metode sau procedee de organizare a muncii, angajatorul trebuie sa prevada semnalizarea de securitate si/sau de sanatate la locul de munca si sa verifice existenta acesteia (art. 6 alin. 1 din HG nr. 971 din 26 iulie 2006 privind cerintele minime pentru semnalizarea de securitate si/sau de sanatate la locul de munca).
 
Pentru alegerea semnalizarii adecvate, angajatorul trebuie sa ia in considerare orice evaluare a riscurilor realizata in conformitate cu art. 7 alin. (4) lit. a) din Legea nr. 319/2006 (art. 6 alin. 2 din HG nr. 971 din 26 iulie 2006 privind cerintele minime pentru semnalizarea de securitate si/sau de sanatate la locul de munca).
 
Semnalizarea referitoare la semnalizarea privind localizarea si identificarea mijloacelor de salvare ori prim ajutor trebuie sa se realizeze prin utilizarea panourilor permanente.
Panourile trebuie instalate, in principiu, la o inaltime corespunzatoare, orientate in functie de unghiul de vedere, tinandu-se seama de eventualele obstacole, fie la intrarea intr-o zona in cazul unui risc general, fie in imediata apropiere a unui risc determinat sau a obiectului ce trebuie semnalat, si intr-un loc bine iluminat, usor accesibil si vizibil.
 
Nerespectarea reglementarilor de securitate si sanatate in munca privind semnalizarea de securitate si/sau de sanatate la locul de munca constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei (art. 39 alin. 9 lit. k din Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319 din 14 iulie 2006).

 

Comentarii
Căutare rapidă
Contul Meu - Bine ai venit!
Adresa E-mail:

Parola:


Am uitat parola ?
Cont nou
Facebook share
Divide prin Facebook
SALVARE -  Centru de prim-ajutor
4,00 lei
SALVARE -  Centru de prim-ajutor
4,00 lei
SALVARE -  Centru de prim-ajutor
4,00 lei
SALVARE - Directie de urmat
4,00 lei
SALVARE - Directie de urmat
4,00 lei
SALVARE - Directie de urmat
4,00 lei
SALVARE - Directie de urmat
4,00 lei
SALVARE - Directie de urmat
4,00 lei
Informații producători
EDP
Alți producatori